Domů / Nezařazené / 2014 Mini Cooper 5-Door
2014 Mini Cooper 5-Door

2014 Mini Cooper 5-Door

Současný Mini Cooper je malé ekonomické auto, které vládne silnicím již od roku 1960. Od té doby se celá série pod vlastnictvím BMW zdokonalila a Mini Cooper už není jen automobil, který opanoval Mr. Bean.

Mini Cooper je hodně oblíbený v USA kde jej najdete téměř v každém showroomu v deseti různých verzích. Nyní se současné verze rozšířila o pětidvéřovou verzi, která rozšířila obzory Mini Cooperu.2014 Mini Cooper 5-Door

Mini Cooper 5-Door je tu později  než se původně plánovalo. Nicméně i po pozdějším představení nabízí vše, co nám chybělo, prodloužené tělo a zadní dveře. Změna se projeví na celkovém pohledu vozu, které je delší a trošičku vyšší, než pravidelný třídveřový Cooper. Hlavním účelem 5-dvéřového Mini je uspokojit zákazníky, kteří by chtěli prostornější Mini s lepším přístupem do zadní části vozu.

I nová verze Mini Cooper si drží své tradiční prvky a linie, takže na první pohled poznáte, že se jedná o Mini Cooper, i když vás možná zarazí pár dveří navíc. Díky tomu získáte objemnější kombi, které je protáhlé a robustnější.2014 Mini Cooper 5-Door  Stejně jako u původní verze je i tato verze obohacena o přechody a zadní verze dveří jsou zhruba o polovinu menší než v přední části vozu.

Pokud jste se báli malého prostoru v zadní části vozu, musíme vás vyvést z omylu. Cestující, kteří usednou na zadní sedačky, se dočkají většího prostoru, než čekali. To vše díky prodlouženému rozvoru a zvýšené světlé výšky střechy.

Zbytek interiéru pak nabízí starou známou klasiku, kterou můžete vidět ve všech verzích moderního Mini Cooperu.

Základní verze Mini Cooper 5-Door nabídne 1,5 litrový tříválcový motor, který má pod kapotou ukryto na 136 koní a 162 liber-stop točivého momentu. Vše je propojeno šestistupňovou manuální převodovkou. Sprint z nuly na sto zvládne za 7,6 sekundy, zatímco verze s automatickou převodovkou si poradí se sprintem z nuly na sto za 7,8 sekundy.

 

O Makawiel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *