Domů / Nezařazené / 2015 Ferrari Sergio
2015 Ferrari Sergio

2015 Ferrari Sergio

Pokud by měl existovat nějaký koncept, který skutečně ztělesňuje dlouhotrvající partnerství mezi Ferrari a Pinifarina, byl by to model z roku 2013 Ferrari Sergio. Prvně se představil na autosalonu v Ženevě. Nedávné zprávy rozvířili vody automobilového průmyslu a nedávné informace potvrdili všechny domněnky, které se objevili všude kolem. Ferrari a Pininfarina skutečně staví radikální koncept.

Vůz vám nejen vyrazí dech svým designem, ale také je překvapivě orientovaný na řidiče a to jak na komfort během jízdy, tak na vlastnosti samotného automobilu. Pojďme si blíže představit tento unikátní koncept od Ferrari a Pinifarina.2015 Ferrari Sergio

Exteriér Sergio je vskutku geniální umělecké dílo. Celkově lze říci, že je to jednoduchý design, který si bere prvky z 60. A 70. let. Dvoubarevné schéma spojuje přední a zadní část vozu. Efektivní hranatá část má v sobě jakýsi výraz, který stejně jako celý styling nemá chybu a vše to do sebe skvěle ladí.

Interiér vozu je navržen s černým koženým čalouněním a obšitými červenými švy. Po kabině se též nachází hromada uhlíkových vláken. Kromě osobních barev a Sergio štítku najdete ve zbytku interiéru zhruba to co v klasické 458. Navíc jsou však velká tlačítka pro přepínání mezi režimy jízdy. Nemluvě o volantu, který je inspirovaný ze závodů F1.

2015 Ferrari SergioModernizace v interiéru by neuškodila, ale přesto se jedná o úžasnou kabinu, která má vše co je potřeba.

Pod kapotou se nachází stejné nádobíčko, jako u 458 Speciale. Motor V-8 o obsahu 4,5 litru a 398 liber stop točivého momentu nabídne maximální rychlost 355 kilometrů za hodinu a sprint z nuly na sto za 3 sekundy.  Vše má pod kontrolou sedmistupňová převodovka.

Celková cena této limitované edice končí u tří milionů dolarů. Všechny kousky už jsou vyprodané a jedná se o vůbec jedno z nejdražších vozů Ferrari, které automobilka nabízí. Zda je to umělecké dílo a investice, necháme na Vás. Nicméně doufáme, že po celý život nejsou zaparkovaní na jednom místě.

 

O Makawiel