Domů / Značky / Ford / 2015 Ford Focus ST
2015 Ford Focus ST

2015 Ford Focus ST

Na trh se opět dere dravý a velmi sexy Ford Focus ST pro rok 2015. Příchod tohoto staronového dravce sebou přinese zaslouženou aktualizaci, která jej doufejme vystřelí opět na výsluní, jako si po právu Ford Focus ST zaslouží.

Jak se dalo očekávat Ford Focus ST získal novou tvář, která se nám představí v nové sezóně. V přední části si můžeme všimnout užších světlometů, které nahradily předchozí světla. Svalnatá struktura celého vozu si však drží svoje místo a i v novém aktualizovaném modelu upozorňuje na agresivní chování ze strany Focusu, který má tak po právu dodatek ST. Mírně upravená mřížka má stejný vyšitý vzor ST jako je na voze, ale nese sebou čistší vzhled v podobě rozšířeného nárazníku, který byl na předchozím modelu odstraněn. Spodní zástěra byla také mírně přepracována a nyní se do vozu dostane mnohem více vzduchu.2015 Ford Focus ST

Zadní světla jsou o něco menší a mají odlišnou strukturu. Kufr a jeho vrchní část přichází s mírně upraveným zadním spoilerem. Pohled z boku na celý vůz nepřinese moc změn na první pohled. Jediné co vám do očí trkne, jako první věc jsou 18-palcová kola, která dodávají Focusu ST řádný šmrnc.

2015 Ford Focus STAktualizace interiéru je zřejmá po celé kabině Ford Focus ST, ale říkat tomu „redesign“ není vhodné slovo, pokud jde o tyto změny. Celková dispozice odpovídá předchozímu modelu a to zejména v palubní desce a středové konzole. Všimnout si můžete upravených tlačítek a přepínačů pod informačním displejem. Volant si zasloužil také pozornost a nyní se můžete pochlubit s třípaprskovým volantem s množstvím multifunkčních tlačítek.

Pod kapotou vozu se ukrývá 2,0 litrový motor EcoBoost s převodovkou, která zůstává beze změny, jako tomu bylo u předchozího modelu. Těšit se můžeme na 252 koní a 270 liber stop točivého momentu. Sprint z nuly na sto zvládne model Ford Focus ST pro rok 2015 za 5,9 sekundy.

Nová verze Ford Focus ST si zaslouží pozornost a jistě půjde o výborný vůz, který se hodí pro všechny příležitosti. Tělo vozu je krásné, jediné co nás tak trochu mrzí, je malá pozornost věnovaná obsahu pod kapotou, která je shodná jako předchozí model.

O Makawiel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *