Domů / Nezařazené / 2015 Lexus RC F GT3 Concept
2015 Lexus RC F GT3 Concept

2015 Lexus RC F GT3 Concept

Lexus práv v čas přichází na večírek ženevského autosalonu, kde se předvede svou novou vizí závodního auta ve zcela novém Lexusu RC F kupé. Závodní auto, které se celé jmenuje Group GT3, přijde na skutečný svět v příštím roce v květnu, kdy se koncept změní na zcela plnohodnotné závodní auto, které budou mít k dispozici závodní týmy pro začínající sezónu 2015.

Takže do té doby, než nastane onen závodní čas pro RC F GT3 koncept, se na něj můžete koukat, jak se pyšně vystavuje na autosalonu v Ženevě. Během letošního roku by měl podstoupit řadu testů, které by měli zjistit, jak moc je auto připraveno na jedny z nejnáročnějších závodů na světě, včetně 24 hodinového závodu v Nürburgringu či Super GT v Japonsku.

2015 Lexus RC F GT3 Concept

Bez ohledu na lacinou grafiku, které se nám dostala v podobě pořízených fotek, se můžeme těšit na skvěle vypadající drzé auto, které si nebere servítky. Masivní zadní křídlo, modifikovaný přední nárazník či velké průduchy na vozu z něj dělají skutečné závodní zvíře. Koncept také dostane pěknou sadu speciálních závodních kol a jako správný závodník má i snížený podvozek, aby byla zajištěna lepší aerodynamika vozu.

2015 Lexus RC F GT3 Concept

Lexus nedávno odhalil i očekávaný výkon konceptu RC F GT3. Jak již bylo řečeno celý vůz je postaven pro závodění na okruzích a k tomu byl vytvořen i potřebný výkon. Jako první se zastavila váha na 2,755 librách a s upravenou verzí motoru V8 v základní verzi RC F je schopná produkovat maximální výkon přesahující 540 koní.

Jsme zvědaví jak si s celým doladěním vozu RC F GT3 Concept Lexus poradí. Můžeme, ale očekávat, že půjde o nový vůz, který se bude agresivně drát na vrchol a snažit se zaujmout vrcholné postavení ve všech závodech, do kterého ho nasadí a to je to o co jde Lexusu především, být jedinečný a první. Zda tomu tak skutečně bude si musíme počkat do jara příštího roku, kdy Lexus poprvé vyjede na závodní okruhy světových šampionátů.

O Makawiel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *