Domů / Značky / NIssan / 2015 Nissan Note N-TEC
2015 Nissan Note N-TEC

2015 Nissan Note N-TEC

Nissan prvně představil Note, jako svoje mini MPV v roce 2004. První redesign nastal v roce 2012. Druhá generace nahradila Nissan Versa hatchback. Nyní se dostává na trh speciální verze Note s přídomkem N-TEC.

Stejně jako většina limitovaných vozů i N-TEC je v podstatě dobře vybavený vůz, který nabízí řadu volitelných funkcí jako standard. Konečným výsledkem je nová výbava, která má širší funkce a relativně příjemnou cenovou politiku. Jestli chcete vědět více, pokračujte ve čtení.

Exteriér

Na dobře vybavené ACENTA Premium trim, který je dodáván v standardní výbavě s 16-palcovými koly, střešním spoilerem a sportovnější karoserií, přichází N-TEC ještě další dobroty do exteriéru. Tělo je v sytě modré a dveřní kliky společně se zrcátky mají stříbrnou barvu. Kola mají exkluzivní design, velikost 16 palců a všude N-TEC odznaky. Další zlepšení má na svědomí černá maska chladiče a černé rámečky pro světlomety.2015 Nissan Note N-TEC

Díky změnám v exteriéru vypadá tento model mnohem více sportovněji a budí dojem rychlejšího vozu, než ve skutečnosti je.

Interiér

V interiéru se dočkáme kůží potaženého volantu s modrým prošíváním. Prémiové sedadla jsou též součástí výbavy. Na první pohled nic moc, ale vše bylo dříve nadstandardem. Balíček N-TEC obsahuje též plno informačních systémů a bezpečnostních technologií. Zpětnou kameru ocení všichni, kteří mají problém s parkováním. Ta dříve nebyla součástí normální vybavy a byla k dispozici pouze jako součást balíčku ACENTA.2015 Nissan Note N-TEC

Hnací ústrojí

Pod kapotou N-TEC se nachází výkoná jednotka 1.2 DIG-S. Ta produkuje 97 koňských sil a 108 liber-stop točivého momentu a používá pětistupňovou manuální převodovku. Nejedná se nejsilnější model, ale svůj účel to splní. Zrychlení z nuly na sto zvládne N-TEC za 11,7 sekund. Je čtyřikrát pomalejší než GT-R, ale ne zase tak moc oproti Toyotě Yaris či Honda Fit.

Závěr

Pokud hledáte pěkný mini MPV s nadstandardní výbavou a úsporným řízením, N-TEC je to pravé vás. Silnější motor a výkonost hledejte jinde. Přesto přichází N-TEC s muzikou za málo peněz a proto se vyplatí.

O Makawiel