Domů / Značky / Porsche / 2015 Porsche Cayenne GTS
2015 Porsche Cayenne GTS

2015 Porsche Cayenne GTS

Porsche Cayenne GTS je na světě již od roku 2007 jako odlehčená a více aerodynamická verze SUV. Přestože verze GTS není tak silná jako verze Turbo, má mnohem lepší jízdní dynamiku díky sportovnímu odpružení a snížené hmotnosti.

Nové revidované Cayenne GTS se může pochlubit aktualizovaným exteriérem a mírně upraveným interiérem. Mnohem důležitější aktualizace však proběhla kolem výkonu. GTS nyní namísto motoru V-8 získala přeplňovaný dvouválec V-6, který sice nabízí o dva válce méně, ale zato se zvětšil výkona točivý moment pro Cayenne GTS, který vás zatlačí rychlejšími sprinty a silnější jízdní dynamikou.2015 Porsche Cayenne GTS

Vizuální vylepšení na verzi GTS 2015 je na první pohled zřejmá. Hlavní mřížka má jiný tvar a vzduchové výseky jsou o poznání větší. Přední přepracované světlomety vás překvapí svými čtyřbodovými LED diodami navržené pro denní svícení. V zadní části vozu si můžete všimnout zeštíhleného nárazníku, který vylepšuje dynamický vzhled SUV.

Interiér GTS 2015 nabízí své speciální dobrůtky, oproti normálnímu Cayenne. Nastavitelná sedadla jsou potaženy kůží Alcantara s GTS nápisem na opěrkách hlavy. Bezpečnostní pásy jsou dělané v karmínově červené či stříbrné a vzbuzují tak nádherný kontrast. Podobné zpestření nabízí i palubní deska a konkrétně otáčkoměr, který ještě více vzbuzuje SUV sportovní charakter.2015 Porsche Cayenne GTS

Nejdůležitější změny nastaly pod kapotou GTS. Pryč je motor o objemu 4,8 litru V-8, který byl nahrazen motorem s dvojitým turbem o objemu 3,6 litru V-6. Přestože je nový motor menší, přináší větší výkon a zároveň snižuje spotřebu paliva. Těšit se můžete na 440 koní a 445 liber-stop točivého momentu. Oproti předchozí verzi si tak polepšíte o 20 koníků a 62 liber-stop točivého momentu.

Díky tomuto vylepšení se nyní GTS 2015 dostane z nuly na sto za pouhých 4,9 sekund. Maximální rychlost je stanovena 263 kilometrů za hodinu. Celková cena by měla činit kolem 95 tisíc dolarů, což oproti předchozímu roku je zdražení zhruba o dvanáct tisíc dolarů. Kdo však říkal, že lepší výkon a nižší spotřeba bude znamenat i levnější cenovku? Na tento vůz si raději střádejte finance již nyní.

O Makawiel