Domů / Nezařazené / 2015 Radical RXC Spyder
2015 Radical RXC Spyder

2015 Radical RXC Spyder

Společnost Radical Sportscars představila svoji nejnovější vlajkou loď, která nese název RXC Spyder. Jedná se o vůz, který je zaměřený na maximální výkon. Na první pohled je patrné, že toto monstrum si nebude brát servítky s ničím a nikým. Pojďme si blíže představit tohoto žraloka s touhou po krvi.

Exteriér

V prvé řadě je potřeba si říct, že exteriér u RXC Spyder hraje až tu poslední roli. Tudíž všichni hejtři, kteří se rozhodli nadávat na nevzhledný design vozu, mohou utřít nos. Tento automobil se totiž soustředí pouze a jen na rychlost.2015 Radical RXC Spyder V případě, že jste o něco dál a zastáváte tvrzení „forma sleduje funkci“ pak víte, že tento design je naprosto dokonalý.

Celý vůz je vytvarován v co největší aerodynamice. Každý detail napomáhá k maximální rychlosti. Nemluvě o hmotnosti, která je minimální. Na celý vůz totiž byly použity materiály z uhlíkových vláken, které jsou velmi odolné a zároveň velmi lehké.

Interiér

Nová stavba RXC Spyder nabízí rozměrnější kabinu, než tomu bylo u předchozích modelů. Samozřejmě nemůžeme očekávat různé vymoženosti, které na nás čekají u normálních vozů. Stále totiž hovoříme o automobilu, který je stavěn na rychlost.2015 Radical RXC Spyder

V základu získáte plně nastavitelný multifunkční volant, led světla, digitální tachometr a vysoce kontrastní TFT sedmi palcový displej. Jinak můžete očekávat spíše dítě, které je již dlouho na odtučňovací kůře a stále se snaží dát nějaké to kilo dolů.

Hnací ústrojí

Hlavním trhákem a srdcem RXC Spyder je nejnovější motor RPE V-8 s přirozeným sáním o objemu 3,0 litru. Celkový výkon je dimenzován na 440 koní a 280 liber-stop točivého momentu. Obrovská síla na tak lehké auto. Vše má pod kontrolou sedmistupňová převodovka, která se postará o plynule řazení a maximální rychlost.

RXC Spyder je nyní nabízen k prodeji. Vyzkoušet si jej můžete na závodních okruzích ve Velké Británii a dalších evropských městech. Pokud jste milovníkem závodních okruhů a rychlých automobilů, Spyder 2015 si zamilujete.

O Makawiel