Domů / Značky / Toyota / 2015 Toyota Yaris
2015 Toyota Yaris

2015 Toyota Yaris

Toyota Yaris je nejmenším a nejlevnějším vozidlem, které nabízí automobilka Toyota. Je oblíbená především mezi staršími lidmi a mladými. Nyní přichází nová aktualizace vozu, které bylo naděleno pár aktualizací ať už v exteriéru či interiéru.

Nová Toyota je zabalená do zajímavé palubní desky, která je přístupnější pro rodinu a celkově lepší pohodlí. Jenže to není vše co nová Yaris nabídne. Pojďme si blíže představit aktualizaci, která má být natolik zajímavá, že je schopna ubránit se čím dál více konkurenčnímu prostředí.2015 Toyota Yaris

Exteriér

Nová Yaris má více naštvaný vzhled a to díky dvoubarevnému schéma, který více umocňuje atmosféru. Ne každému se tento vzor „X“ může líbit, avšak dělá to Yaris odlišné oproti ostatním autům. Nový čumák přidává pár kil navíc. Auto tak působí více zavalitě. Kola se protáhli na každém konci vozu. Yaris působí o pár centimetrů delší a nižší. V zadní části je šrafovaný spoiler, a zajímavé záložní světlo, které je instalované do něčeho, co vypadá jako zadní difuzor. Nejnudnější část celé aktualizace z vnější části, jsou zadní světla, která vypadla z 80. let minulého století.

Interiér

Vnitřek Yaris je mnohem více luxusní a elegantní než kdy dříve. Navíc disponuje materiálem a prvky, které nabízejí skvělé pohodlí a maximální užitek. Palubní deska je rozdělena na tři části s velkými plastickými části na horní a dolní straně. Všechny ovládací prvky jsou umístěny na hlavní panel, které je v dostatečném dosahu pro řidiče a spolucestující.

2015 Toyota YarisVše do sebe všechno ladí a vypadá lépe, než by se očekávalo od plastových komponent a dalšího materiálu, který vypadá trochu lacině.

Pohonná jednotka

Pod kapotou se nachází 1,5 litrový motor, který poháněl i předchozí motor. Utáhne na 106 koní a zvládne 103 liber-stop točivého momentu. Vše má pod kontrolou pětistupňová převodovka. Zrychlení z nuly na sto zvládne za 9 sekund. Maximální rychlost je stanovena na 175 km/h.

 

O Makawiel