Domů / Nezařazené / 2015 Venturi America
2015 Venturi America

2015 Venturi America

Venturi Automobiles začali se snahou vyrábět automobily Grand Tourer schopné konkurovat Ferrari a Porsche. Přestože se Venturi nepovedlo dotáhnout tento cíl do konce, přece jen pár zajímavých automobilů spatřilo světlo světa. Po změně celého vedení a konceptu, se Venturi  zaměřilo na auta poháněná na elektrický pohon. V roce 2015 by se mělo začít s montáží nového vozu America, který je popisován jako vysoce nabitá buggy. Neobvyklý koncept spojující vysoký výkon, rychlou jízdu a vzhled buggy bude vzbuzovat rozruch po celém světě. Pojďme se podívat na tento neobvyklý kousek trochu blíže.

Vnější design America je velmi zajímavý, protože v sobě spojuje lehký sportovní vůz s SUV prvky. Karbonové tělo a dramatické svalnaté blatníky nenechají nikoho chladným. Nemluvě o nekonvenčních dveří, které vás dorazí. Přední tvary vám budou připomínat Alfa Romeo 4C a to především velký nárazník a mřížka ve tvaru V.2015 Venturi America

Zadní část je vizuálně zvýrazněna difuzorem, který jde až do poloviny panelu. Zadní světa podtrhují znak ve tvaru V, který je též umístěn v zadní části vozu. Při pohledu z boku je vám inspirace americkou buginou více než zřejmá. Krátké převisy, mohutné podběhy kol a netypické dveře vás nenechají na pochybách.

Interiér rovněž nabídne zajímavé prostředí plné nejnovějších technologií. Středová konzole, odděluje dvě místa a neobsahuje žádné tlačítka a přepínače. Veškerá komunikace vozem totiž probíhá skrze displej informačního systému. Digitální přístrojová deska zobrazuje všechny důležité informace, jako je rychlost, otáčky či stav baterie.2015 Venturi America

Pod kapotou Venturi America se nachází elektrická dvoumotorová jednotka, která poskytuje 401 koní a maximální točivý moment 354 liber stop na zadní kola. Zrychlení z nuly na sto zvládne America za 4,5 sekundy. Maximální rychlost je zastavena na 220 km/h. Ceny nebyly ještě zveřejněny, ale vzhledem o jak specifický vůz se jedná, nepůjde rozhodně o příznivé cenové štítky, takže bude zapotřebí naditá peněženka.

O Makawiel