Domů / Nezařazené / 2016 Alfa Romeo 4C Spider
2016 Alfa Romeo 4C Spider

2016 Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider 2016 se představila na autosalonu v Ženevě v roce 2014 a ihned se dostala na vrchol žebříčku popularity a seznamu přání všech motorových nadšenců. Aktualizovaný 4C Spider má řadu vylepšení a řadí se tak mezi nejočekávanější automobily roku 2016.

Nejviditelnější změnou vozu je jeho karoserie a celkově desing. Celá kabina je tvořena z uhlíkových vláken a nově je k dispozici odnímatelná střecha. Přestože 4C Spide má nový vzhled, stále připománá staršího kolegu.

 

Exteriér

Jak již bylo řečeno předchozí verze 4C Coupe je stále přítomna.2016 Alfa Romeo 4C Spider Přední strana má nižší mřížku a prsotřední část zaujímá ostrou hloubku do karoserie vozu. V nové verzi Spider si můžeme všimnout především upravených světlometů a nových kol. Beze změny nezůstal ani výfuk s prvky uhlíku. Samozřejmostí je pak již zmíněná nová střecha, která je pro novou verzi odnímatelná.

 

Interiér

Uvnitř vozu Spider se téměř nic nezměnilo. Kabina je též tvořena z uhlíkových vláken a je to k vidění po celém voze. Nově se to snaží zakrýt kožené čalounění, které rozlišuje Spider od Coupe. Volant je stejně plochý jako u staršího kolegy. Na hlavní středové konzoli se rozprostírá krásný TFT displej s řadou informačních systémů o vozidle.

 

Hnací ústrojí

2016 Alfa Romeo 4C Spider4C Spider disponuje 1,75 litrovým motorem se čtyřmi válci. Přímé vstřikování a turbo vyplaví na 240 koní při 6000 otáčkách za minutu. Díky speciálnímu postupu na bloku motoru, byla snížena celková hmotnost o 49 kg. Díky tomu je Spider více svižnější.

Z rychlení z nuly na sto zvládne za 4,7 sekundy a maximální rychlost je stanovena na 260 km/h.

Při současném kurzu stojí Alfa Romeo 4C Spider zhruba 1 800 000 korun. Uvidíme jak dlouho si udrží tak vysokou cenu. Jen čas totiž prověří, zda se jedná o tak vyjímečné a designové auto. 

O Makawiel