Domů / Nezařazené / 2016 Honda Civic Type R
2016 Honda Civic Type R

2016 Honda Civic Type R

Evropská verze nejnovější generace Civic se představila v roce 2011. Trvalo to dost dlouho, než Honda přišla na svět s modelem Type R. Po nesčetném počtu testování a nekonečných sezení inženýrů se konečně nový Civit Type R podíval na prkna autosalonu v Ženevě společně s oficiálními informacemi o modelu.

Exteriér

Nový Type R je mnohem více tlumený a téměř každý jeho centimer širokého těla vypadá, jako kopie z modelu Touring Car. Přední části dominují dvě zvětšení horní a spodní mřížky. Nárazník je zdoben dvěma otvory pro sání čerstvého vzduchu, které putuje rovnou k motorovému prostoru a předním brzdám.2016 Honda Civic Type R

Boční pohled je skvělý co se týče designu. Zvětšené podběhy skvěle dominují u 19-palcových kol, které jsou navržené speciálně pro Type R. Na bočních linií též vynikají speciálně tvarované aerodynamické prahy. Zadní část naopak trochu pokulhává. Zadní křídlo vypadá poněkud děsivě, ale naštěstí vše zachraňuje výfukový systém a jeho aerodynamický difuzor.

Interiér

Ve srovnání s exteriérem je interiér poněkud méně extravagantní. Řadící páka je vyrobena z hliníkové slitiny a je velmi podobná jako v předchozím modelu. Přední sedadla jsou hluboce tvarovaná a máte tak dostatek boční opory v těžkých zatáčkách.2016 Honda Civic Type R

Kabina je laděna v černočerných tónech. Černá kůže je natažená na sportovním volantu s červeným prošíváním. Červenou kontrastní barvu najdete na všech detailech a to včetně palubní desky, přístrojové desky či boční strany dveří.

Hnací ústrojí

Type R se chlubí novým přeplňovaným 2,0 litrovým čtyřválcem, který vypadá jako celkem schopná pohonná jednotka. Motor má 306 koňských sil a 295 liber-stop točivého momentu. Vše je pod vládou šestistupňové převodovky, která manuálně posílá výkon na přední kola. Nový Type R zvládne zrychlení z nuly na sto za 5,7 sekundy a maximální rychlost je 270 km/h.

Závěr

Nový Civic Type R je vždy nádherný. Design je promyšlen do posledního detailu a 306 koňských sil společně v jednom balení, dělá z tohoto vozu skvělý kousek. Type R se tak hodí pro všechny kdo chtějí mít styl a výkon v jednom.

O Makawiel