Domů / Nezařazené / 2016 Land Rover Discovery Sport
2016 Land Rover Discovery Sport

2016 Land Rover Discovery Sport

Trvalo měsíce spekulací, drbů a drobných útržků informací, než se nejnovější člen rodiny Land Rover ukázal oficiálně na veřejnosti se všemi detaily. Stejně jako Range Rover Sport i nový Discover Sport je menší a rychlejší verze, která nosí podobný název. Zcela nový design je velmi podobný Discovery Vision Conceptu, který se začal skloňovat na začátku tohoto roku. Kromě vzhledu se nový model chlubí i novým informačním systémem a se spoustou dalších technologií.

Exteriér

Elegantní a poměrně hezký Discovery Vision Concept zobrazil většinu z nového Discovery Sport. Celková velikost je kompaktní oproti nemotornému Discovery a to i v případě, že vypadá jako větší sourezenec od Evoque. Toto srovnání je na místě, protože Land Rover používá nejatraktivnější model ve své sestavě záměrně. 2016 Land Rover Discovery Sport

Předek je lehce zakřivený, ale přidává díky tomu moderní atmosféru, pocit rychlosti a výkonu. Nová mřížka je lemována HID světlomety a LED světly, které jsou nastaveny do kruhu s výrazným bodem uprostřed. Kromě toho, že nový Land Rover vypadá skvěle, má jeho nový tvar i aerodynamické prvky. Díky tomu je snížen hluk v kabině a celkově je jízda plynulejší a svižnější.

Interiér

Nový Discovery Sport vypadá skvěle, ale většina kouzla se děje uvnitř vozu. Land Roveru se podařilo nacpat další sadu sedadel do vnitř vozu. Vznikne tak prostor pro umístění posádky 5+2. Pokud jste obeznámeni s názvoslovím 2+2 bude vám jasné, že zadní sedadla jsou určeny pouze pro děti, ale i tak je to úžasné.

2016 Land Rover Discovery SportKabina je jedním slovem luxusní. Interiér je zamořen kůží a kontrastním prošíváním. Kovové obložení pak dodává potřebnou atmosféru a to nemluvíme ani o konfigurovatelném osvětlení, které si můžete nastavit podle své nálady.

Dále najdeme nastavitelná sedadla, více držáků nápojů, větrací otvory a spousty dalších užitečných věciček.

Hnací ústrojí

Pod kapotou se prohání čtyřválcový motor o objemu 2,0 litru. Dočkat se můžeme 240 koní a 250 liber-stop točivého momentu. Tento motor je přišroubován k devíti stupňové automatické převodovce. Zrychlení z nuly na sto zvládne Sport za 7 sekund a maximální rychlost je zastavena na 200 km/h.

 

O Makawiel