Domů / Značky / Volkswagen / 2015 Volkswagen Sharan
2015 Volkswagen Sharan

2015 Volkswagen Sharan

Volkswagen se chystá aktualizaci pětidvéřového, sedmimístného MPV, Sharan. Poprvé byl představen v roce 1995 a získal si oblibu především v Evropě a Asii. Nová aktualizace bude obsahovat celou řadu nových systémů pro řidiče, zvýšený komfort a jízdní vlastnosti. Navíc se připravují i dvě speciální edice, které budou k dispozici ve dvou barevných odstínech a luxusním interiéru.

Exteriér2015 Volkswagen Sharan

Sharan obdržel menší úpravu v exteriéru. Revidovaná LED zadní světla. Rozšířen byl i výběr kol z lehké slitiny. Ty nově zahrnují 16-palcová „Jakarta“ kola. Ve speciální edici, bude k dispozici i nový nátěr. Konkretně dva. První nese název Hudson Bay a je velmi blízká modré metalíze. Druhá Crimson Red Metallic má být z prostředí pláže.

V tuto chvíli je to z exteriéru vše. Uvidíme co přijde v průběhu času.

Interiér

2015 Volkswagen SharanV interiéru se toho změnilo podstatně dost. Nově tam jsou rozhlasové a radio-navigační systémy. K dispozici bude 5-palcový či 6,5-palcový displej s vysokým rozlišením. K dispozici bude i řada informačních systémů, které jsou speciálně vytvořené pro integraci s různými mobilními aplikacemi.

Kromě IT technologií se změnil i vzhled interiéru. Volant a přístrojový panel byl kompletně upraven. Nyní nabízí Sharan prémiové materiály a na celé kabině je to znát. Ještě větší luxus sebou přináší nastavitelná sedadla, které jsou obohaceny o masážní funkce.

Je spousty věcí, co může ještě Sharan nabídnout. Větší část je však za příplatek a tak nezbývá nic jiného, než sáhnout hlouběji do kapsy a připlatit si tyto prémiové funkce, které dělají z Sharana atraktivní MPV.

Hnací ústrojí

VW se nezastavil u exteriéru a interiéru. Masíruje i jednotku pod kapotou a slibuje o 15% nižší spotřebu. Sharan dostane do vínku dva zážehové motory o výkonu 148 a 217 koní. Na výběr máte také tři dieselové motory, které jsou dimenzovány na 114, 148, 181 koní. U všech jednotek šel výkon o pár koní nahoru. Pro každý motor bude dostupná šestistupňová dvojspojková převodovka, která odděluje motor od převodovky a snižuje tak spotřebu paliva.

Závěr

Aktualizovaný balíček po dvaceti letech vypadá skutečně zajímavé. Obzvláště v této kategorii. Sharan na trhu MPV dělá velmi dobrou práci. Na trh by měl přijít během července tohoto roku. V předprodeji však bude k dispozici v dubnu, ale pouze v Německu.

O Makawiel