Domů / Značky / NIssan / 2014 Nissan Kicks Concept
2014 Nissan Kicks Concept

2014 Nissan Kicks Concept

Nissan představil koncept Kicks v říjnu 2014 na autosalonu v Sao Paulu v Brazílii. Celý vůz je zpracován ve světovém měřítku a podílelo se na něm designérská centra Nissanu z San Diega, Japonska a Ria de Janeira. Snaha udělat masivní crossover se vyplnila, alespoň pokud jde o styl.

Nový crossover bude s největší pravděpodobností mít svůj debut na brazilském trhu v příštích několika letech, kde bude konkurovat Ford Ecosport a Chevrolet Trax. Uvidíme, jak se s tím popere a kam až se Nissan Kicks Concept dostane.

Nissan zatím nevypustil ven fotografie interiéru ani jakékoliv jiné detaily, ale je asi na místě předpokládat, že Kicks je zatím daleko od reálné představy, jak zhruba bude vypadat. Produkční verze má být cenově dostupná a to se musí náležitě odrazit v kabině vozu. Kicks určitě nebude bez moderních technologií a dalších vychytávek, ale nemůžeme očekávat vybroušenou kabinu v podobě Murano, spíše něco jako Qashqai, který se jeví jako rozumné východisko.2014 Nissan Kicks Concept

Interiér však není jedinou záhadou, kterou Kicks oplývá. Podobně je na tom i hnací ústrojí, které zůstalo pod rouškou tajemství. Kicks byl vyvinut pro vysoký výkon a účinnost. Sériová verze tak bude nejspíše poháněna hnacím ústrojím, které se nachází ve verzi Qashqai, což znamená širokou nabídku benzínových a naftových motorů, které byly vyvinuty ve spolupráci s Renaultem. Takže, můžete očekávat neočekávané.2014 Nissan Kicks Concept

Vzhledem k tomu, že se jedná o čerstvou novinku, je těžké předem odhadovat konečnou cenu vozu. Nicméně můžeme odhadovat cenu podobnou Fordu Ecosport, kterému má Kicks s přehledem konkurovat. Cena se tedy bude odhadovat kolem 500 000 až 700 000 tisíc korun.

Uvidíme jak se Kicks popere s budoucností, ale již teď má pěkně našlápnuto. Pokud mu tento silný start vydrží, máme se skutečně těšit na jedinečný vůz plný překvapení.

O Makawiel