Domů / Značky / Mercedes / 2016 Mercedes-AMG GT
2016 Mercedes-AMG GT

2016 Mercedes-AMG GT

Pověsti o Mercedes AMG GT začala již v roce 2012 a na krátkou dobu se věřilo, že nová SLS AMG bude mýt název SLC. Je jasné, že to není tento případ a Mercedes zvolil GT pro sportovní vůz, který přichází nahradit stárnoucí SLS AMG. Nový vůz AMG GT bude konkurentem pro Porsche 911. Nový Mercedes AMG GT má být lehčí, štíhlejší a více dramatický než kdy jindy. Uhlíková vlákna a hliník bude hlavní dominantou tohoto „stříbrného šípu“.

Exteriér2016 Mercedes-AMG GT

I když je menší, může být GT považování za duchovního nástupce SLS AMG z hlediska designu. Linky sporťáku jsou dramatické a výrazné ze všech úhlů. Nemluvě u svalech po karosérii.

Podobně jako je tomu u jiných modelů i GT klade velký důraz na dlouhou kapotu a kabinu, která je posunuta dozadu.

Široká přední mřížka je klasickým znakem Mercedesu a diamantový vzor ukazuje na luxus, který AMG GT přináší. Celkově je AMG GT kratší než SLS AMG, ale zároveň má širší a nižší postoj. Design se zprvu netváří moc vážně, ale drama je z něj cítit na sto honů. Tento sportovní vůz upoutá pozornost v každém městě, do kterého zavítá.

Interiér

2016 Mercedes-AMG GTMercedes AMG GT vás interiérem dostane do kolen. Kokpit se točí kolem „letectví“ a je to všude vidět. Široké křídlo a palubní deska vás vtáhne do světa nebes. Všechny detaily jsou podmíněny tomuto vzdušnému elementu. Interiér je tak velmi působivý a jedinečný.

Samozřejmostí je luxus a kvalitní materiály. Nemluvě o nejmodernějších technologiích, které vám zajistí pohodlnou a bezpečnou jízdu v maximálních otáčkách.

Hnací ústrojí

Čtyř litrový motor V-8 nabídne 503 koní a 479 liber-stop točivého momentu. Zrychlení z nuly na sto zvládne za 3,7 sekundy a maximální rychlost „stříbrného šípu“ je 310 km/h. V nabídce budou i další verze motorů, které nabídnou specifický výkon, podle typu zákazníka. Stejně jako většina automobilek i Mercedes klade důraz na individualitu.

O Makawiel