Domů / Novinky / 2015 Tesla Model X
2015 Tesla Model X

2015 Tesla Model X

Model X od automobilky Tesla měl vyjít v letošním roce. Nakonec tomu tak nebude. Jenže díky tomuto odkladu se o druhém velkovýrobní verzi vozidla společnosti Tesla začalo mluvit mnohem více. Společnost Tesla nyní odstartovala rezervaci na model X a tiskový mluvčí prohlásil, že první dodávky vozu začnou na podzim příštího roku. Vše nasvědčuje tomu, že na rozdíl od předchozích zpráv budou tyto pravdivé.

Nadšení zažívají ti, kteří Teslu sledují již dlouhou dobu a konečně se dočkali modelu X, který se tak dlouho testoval a vyvíjel.

Exteriér nabízí rozměry a konfiguraci SUV. Design se v přední části podobá modelu S. Opravdovou třešničkou na dortu u modelu X jsou ty křídlové dveře. Je to již dlouhou dobu co byla společnost natolik odvážná, aby se pokusila vytáhnout něco takového, ale vypadá to, že Tesla si vše udrží až k výrobní verzi modelu X. Tento odvážný krok by mohl přilákat mnoho zákazníků, kteří hledají něco nového a zároveň velmi funkčního.2015 Tesla Model X

Dalším charakteristickým prvkem modelu X je rozšířená skleněná střecha vozu. Momentálně nejsou jasné přesné detail, ale na první pohled se zdá, že je poskládána po menších částech.

Pokud se model X nezmění a momentální stav zůstane do posledního puntíku zachován, máme se skutečně na co těšit.

2015 Tesla Model XInteriéru vozu nabídne dostatečný komfort a prostor až pro sedm cestujících. Ve voze se bude nacházet celkem tři řady sedadel. Bonusem je i dostatečná kapacita zavazadlového prostoru a to i při plném obsazení vozu. Inženýři se vyřádili i na prvcích v kabině vozu a tak se můžete kochat luxusním dřevem, dotykovými obrazovkami či obrovským displej na hlavním panelu vozu. Kromě informačních systémů nechybí ani funkce pro zábavu.

Stejně jako všechny modely Tesly i model X je plně hrdý na to, že je to elektrický vůz bez benzínového motoru. Model X by se podle prvních informací měl postarat se sprintem z nuly na sto za úžasných pět sekund, což je na plně elektrické vozidlo hodně slušné číslo.

Pokud se Tesla rozhodne všechny dosavadní prvky zachovat, máme se skutečně na co těšit a model X udělá velkou díru do motorového světa automobilů.

 

O Makawiel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *