Domů / Značky / Volkswagen / 2015 Volkswagen Polo GTI
2015 Volkswagen Polo GTI

2015 Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo je „supermani“ vůz, který je ve výrobě již od roku 1975 jako menší a levnější varianta k Volkswagenu Golf. V roce 1994 se Volkswagen rozhodl přesunout nálepku GTI i na tohoto drobečka a vytvořil tak „super vůz“ se vším všudy. Nová nabídka nevšedního zážitku se však podepsala na ceně a vůz byl nyní o něco dražší a vlastně i větší. V dohledné době o novém GTI nekoluje mnoho informací, máme však spousty fotografií, které nám mohou přiblížit to, jak nový Volkswagen Polo GTI 2015 bude vypadat.

Volkswagen se drží stejného postupu nálepky GTI jako je tomu u většího Golfu. To znamená, že Polo dostane novou přední část, která je více agresivní, než tomu bylo v předchozích verzích. Širší otvory a mříže jsou hlavní důvody k této atmosféře. Dalším zajímavým vizuálním prvkem je jemný červený proužek, který zasahuje do tělesa světlometu. Tento jednoduchý prvek, dokáže celý nos opticky protáhnout a celý vůz tak vypadá o něco nižší a výrazně širší.2015 Volkswagen Polo GTI

V zadní části se nacházejí nová rozšířená LED světla, střešní spoiler či duální výfukový vývod, který již předem značí, že necháte všechny ostatní motoristy za sebou. Obutí bylo také aktualizováno a Polo GTI přichází s poměrně hezkou sadou dvojbarevných ráfků, ze kterých trčí sportovní červené brzdové třmeny.

GTI interiér patří mezi velmi oblíbené vnitřky vozů a ani letos tomu nebude jinak. Polo GTI jde opět stejnou cestou jako jeho statnější bratr. To znamená, že se uvnitř vozu nacházejí sportovní sedadla, černý kožený volant, hlavice řadicí páky či parkovací páka. To vše je prošívané červenou kontrastní nití. Zbytek interiéru je veden v klasickém duchu automobilky Volkswagen.2015 Volkswagen Polo GTI

Pod kapotou bude mít Polo GTI 1,8 litrový čtyřválcový motor. Za pomoci turbodmychadla, budete moci produkovat na 189 koní a 236 liber-stop točivého momentu. Maximální rychlost bude stanovena kolem 250 km/h a zrychlení z nuly na sto by mělo být kolem 7 sekund.

 

O Makawiel