Domů / Značky / Audi / 2016 Audi Q7
2016 Audi Q7

2016 Audi Q7

Německá automobilka Audi se připojila k rostoucí revoluci SUV na konci roku 2005, kdy představila model Q7 v plné kráse na autosalonu ve Frankfurtu. Nyní v roce 2015 přichází na trh další řada modelu Q7, která má být o něco více přepracovaná, než předchozí verze SUV.

Kromě zbrusu nového designu, se může pochlubit vylepšenou kabinou a aktualizovanou pohonnou jednotkou. Navíc, jako bonus se může Q7 pochlubit první hybridní verzí na trhu. Pojďme se blíže podívat na tento světově první dieselový hybrid na poli SUV.

 Exteriér

2016 Audi Q7Nový design Q7 dokazuje, že lze použít více věcí, než jen pár řezů do břicha vozu. Samotné tělo má více ostřejších linek. V zadní nápravě naopak můžeme vidět více čtvercové plochy, které ladí s celým zbytkem vozu. Světlomety mají užší rozměry a masivní nárazník opět přidává značnou porci agresivity. Změny v přední části vozu si všimnete okamžitě. O něco slabší je to v zadní části vozu, kdy Q7 dostala víceméně to samé do vínku co předchozí model. Přesto se najde mnoho detailů, které jsou nové, jako užší zadní světla, lichoběžníkový výfukový motor a další.

Zajímavostí je i bok vozu. Ten je nově udělán s více vystoupnutými liniemi, které opět přidávají více ostřejší vzhled.

Interiér

2016 Audi Q7Nová Q7 je kratší užší, ale kabina se trochu více rozšířila a nabízí tak více prostoru pro hlavu a větší prostor pro nohy mezi sedadly. Oproti předchozí verzi je pryč i masivní středová konzole, která byla nahrazena o něco vyšší středová konzole, ale bez zbytečných otvorů a knoflíků. Jednotný design do sebe skvěle ladí a táhne tak luxus opět o úroveň výše.

Samozřejmostí jsou pak ty nejluxusnější materiály a prvky, které od automobilů v podobném stylu můžete očekávat. Sedadla jsou zabalena v kůži a na výběr máte celkem sedm barevných provedení. Kromě toho očekávejte prvky z hliníků a dřeva.

Hnací ústrojí

Audi Q7 nabízí celkem různé motory, které obšťastní širokou automobilovou veřejnost. Očekávat můžete 2 litrový a 3 litrový motor V-6, které nabídnou 252 a 333 koňských sil. Zrychlení z nuly na sto u nejsilnější verze začíná na 6,1 sekundy. Maximální dosažená rychlost se končí na 250 km/h.

Závěr

Audi si dala na čas s novým modelem luxusního SUV. Díky nové konstrukci a skvělému designu se není čemu divit. Audi Q7 určitě na trhu SUV zaboduje a bude patřit mezi nejoblíbenější luxusní vozy na trhu.

 

O Makawiel