Domů / Nezařazené / 2014 Lexus ES 350 – Driven
2014 Lexus ES 350 – Driven

2014 Lexus ES 350 – Driven

Lexus ES 350 je zajímavý vůz hned z několika důvodů. Nabízí spojení jemnosti luxusního sedanu, jako je dřevo, vyhřívané sedačky a dalších nóbl doplňků v kombinaci obyčejných základních věci pro každodenní dojíždění. Nutně to neznamená, že by celé auto bylo špatné, ale vytváří to zajímavou kombinaci. Nicméně pokud se někdy v Lexus ES 350 – Driven projedete, budete nejspíše odcházet se smíšenými pocity.

Čtyřdvéřový sedan poskytuje dostatek prostoru pro nohy ve předu i vzadu s dostatečným prostorem pro boky a ramena. Samotná jízda se pohybuje na velmi tenké hranici. Luxusní pocity z jízdy se opět míchají se sportovním stylem a díky tenké hranici mezi oběma světy, vás samotná jízda neurazí, ale ani nenadchne a nepotěší.2014 Lexus ES 350 – Driven

ES 350 je dobře vyladěn proto, aby byl hybridním křižníkem na všech dálnicích a silnicích. Výkon automobilu je na slušné úrovni a jízdní vlastnosti se pohybují v co nejširším poli. Exteriér vozu pak pokračuje v duchu jízdních vlastností automobilu. Opět zde dostáváme nutnou dávku nádherného designu, který je ovšem na druhou stranu nemastný a neslaný. Při pohledu na vůz vám totiž nejde na hlavu to co vás na něm přitahuje, ale říct, že se jedná o ošklivé auto by bylo příliš kruté. Světlomety neurazí, mřížka má ostrý agresivní tvar, ale to je asi tak vše co může nabídnout.

2014 Lexus ES 350 – DrivenInteriér nabízí vybavení kosmické lodi z devadesátých let. Přístrojové desce tak nějak chybí sexy náboj či něco podobného, přesto se drží stejného rozvržení, jako předchozí line up vozu. Sedačky dodávají luxusní náboj společně s klimatizací a vyhříváním. Dojem pak kazí malá informační obrazovka a divný informační systém s ne moc krásnou grafikou. Co se musí pochválit na Lexusu ES 350 je dostatek prostoru pro všechny cestující. V zadní části vozu si budete skutečně připadat jako král.

Pod kapotou se ukrývá 3,5 litrový motor V-6 s 268 koňmi. Šesti stupňová převodovka vás skvěle doveze z místa A do místa B a nebude vyžadovat ani moc pozornosti. Ceny jsou stanoveny pro základní verzi na 36, 470 dolarů (cca 703 000 Kč), s možností vybavit vůz užitečnými funkcemi, které vás opět budou stát další úspory.

Konečný názor na Lexus ES350 je stejný jako vůz sám, nemastný a neslaný. Vůz není špatný a nabízí dobrou střední cestu, pro toho kdo chce trochu od všeho. Nabídne jak luxus, pohodlí tak i dobrý výkon, jenže nenechá ve vás žádné pocitové dojmy. Zda je to špatně či dobře, necháme k posouzení pro vás.

O Makawiel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *