Domů / Nezařazené / 2014 Maserati Alfieri
2014 Maserati Alfieri

2014 Maserati Alfieri

Maserati se v poslední době snaží zaujmout celý svět a musíme říct, že se mu to náramně daří. Poté co odhalil cenově dostupný vůz Ghibli přišel opět s novým konceptem, který vám vyrazí dech. Vůz je vytvarován ke stému výročí značky a představený model 2+2 je skvělým konceptem, který v sobě skloubí nádherný design a moderní technologie.

Jenom pohledem na tento vůz se vám podlomí kolena a pohled na něj je doslova ohromující.

Alfieri je jméno bratra Maserati, který pomohl založit firmu a podílel se na budování mnohých aut. Není se tedy čemu divit, že se Maserati snaží, aby tento vůz byl jedinečný a významný pro samotnou značku.2014 Maserati Alfieri

Dobrou zprávou je i fakt, že se Maserati Alfieri není jen nablýskaná maketa, ale plně funkční nadupaný stroj. Je postaven na zkrácené verzi GranTurismo a má stejný motor V8 o objemu 4,7 litrů. Nemluvě ani o úžasném zvuku, který se line z během vysokých otáček z výfuků.

Jen si představte, jak nebesky to bude znít, až se v tomto voze budete prohánět na klikatých silnicích podél pobřeží Toskánska.

2014 Maserati AlfieriExteriér nabízí matné světlomety a 21-palcová zadní kola, které se možná zdají příliš velké, ale dodávají vozu dravý vzhled. Dlouhá kapota, která je tradiční u vozu Maserati nesmí chybět ani tohoto vozu. V přední části si pak můžete všimnout dominantní mřížky, která dodávat vozu charisma a majestátný vzhled.

Interiér je vedený v minimalistickém duchu a nabízí řadu moderních prvků. Kabina svým dojmem působí značně futuristicky, ale vše je poskládáno se smyslem pro detail. Přední sedadla jsou vytvořeny ve tvaru závodních sedadel, které byly používány v roce 1950. To samé bylo použito i na podlahu vozu, která je dělána ve stejné struktuře jako v padesátých letech.

Pod kapotou se prohání 4,7 litrový motor V-8, který v sobě ukrývá na 400 koňských sil. To je slušná motivace prohnat tento nádherný vůz do vysokých otáček a slyšet tak nebeskou hudbu. Nemůžeme se dočkat až tento vůz uvidíme v ostrém provozu.

 

O Makawiel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *