Domů / Nezařazené / 2014 Saleen Tesla Model S Foursixteen
2014 Saleen Tesla Model S Foursixteen

2014 Saleen Tesla Model S Foursixteen

Saleen je jedna z dílen, která si vybudovala pověst na úpravě těch nejznámějších vozů, jako je Chevrolet Camaro, Ford Mustang či Dodge Challenger. Nyní se tato úspěšná dílná zaměřila i na ekologické vozy a přišla se svojí úpravou Tesla Model S Foursixteen.

Saleen Tesla Model S Foursixteen přináší kompletní možnost předělávání designu exteriéru a interéru na zakázku a samozřejmě nechybí ani zvyšování výkonu a síly vozu. Naštěstí se nejedná o jednorázovou výrobu, ale vypadá to, že se bude jednat o sériovou výrobu.2014 Saleen Tesla Model S Foursixteen

První na co se Saleen zaměřil je karosérie vozu. Přední a zadní facelift, Tesla mřížka byla nahrazena kusem nárazníku s mnohem menšími otvory ve spodní části. Unikátní vzhled, ale trošku divné tvary se nemusí zrovna dvakrát líbit. Kapota má více agresivní tvar připomínající V, které běží směrem k čelnímu sklu.

V zadní části se nachází nižší výfuk a velký spoiler, který jako první upoutá pozornost. Celkový dojem z vozu je jednoznačný. Vůz se ubírá směrem agrese a provokace a moc dobře se mu daří. Všechnu toto míru agrese podtrhují masivní kola Saleen.

Na čem se skutečně chlapi z dílny Saleen vyřádili je interiér. Kompletně přepracovaný kokpit vozu nabízí jedinečný zážitek. Krémově zabarvená kůže s černými potahy Alcantara na sedadlech, palubní desce a dveřích skvěle doplňují karbonové akcenty ve zbytku palubní desky. Obrovská středová konzole okouzlí všechny milovníky moderních technologií. Interiér se zkrátka povedl do posledního puntíku a nezamilovat si jej by byl hřích.2014 Saleen Tesla Model S Foursixteen

Pod kapotou Modelu S se skrývá motor a baterie vytvářející výkon 416 koní a 443 liber-stop točivého momentu. Díky tomu zvládne Foursixteen zrychlení z nuly na sto za pouhých 4,2 sekundy. Saleen Tesla Model S Foursixteen je unikátní vůz, který ve vás vzbudí silné emoce za každé situace.

 

O Makawiel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *