Domů / Nezařazené / 2015 Tesla Model S
2015 Tesla Model S

2015 Tesla Model S

Tesla Motors představila Model S v roce 2012 a jen několik měsíců po ukončení úplně prvního modelu Roadster, se setkal elektrický sedan s obrovským nadšením a to především v oblasti působivého výkonu, který dosáhl až 430 km na jedno nabití. Model S přišel se třemi možnostmi akumulátoru, který dostane až 470 koňských sil a může tak měřit své schopnosti i s vysoce výkonnými benzínovými sedany. Model S pro rok 2014 dostal pouze změnu softwaru a pár bezpečnostních aktualizací. Pro rok 2015 si automobilka připravila rozsáhlý upgrade s hnacím ústrojím.

Z vizuálního hlediska je Tesla Model S v nezměněné formě a do modelového roku 2015 přichází se stejným vizuálním kukučem jako od svého zavedení v roce 2012. Přestože se letošní modelový rok změnil především v jízdních vlastnostech, softwaru a bezpečnosti vozu, stále má tento pěkný vůz co nabídnout. Tyto novinky a technologická zlepšení tak udrží šťastné zákazníky až do té doby, než Tesla Motor přinese vizuální upgrade pro svůj oblíbený sedan.2015 Tesla Model S

Interiér se rovněž nemůže pochlubit kdovíjakou úpravou, ale zde alespoň najdeme pár detailů, které jsou nové a to především v pohodlí a bezpečnostních prvcích, které pomohou řidiči užít si mnohem více pohodlnější zážitek v elektrickém sedanu.

Hlavní novinkou v oblasti technologií, je Autopilot, což je semi-autonomní systém pohonu, který umožňuje detekci dopravních značek a dalších aut v okolí. Díky systému, optickým kamerám a 360 stupňovém sonaru, se postará Tesla Model S o bezpečí celé posádky. Může automaticky měnit pruhy, brzdit podle potřeby, varovat při sjezdu z pruhu či využívání adaptivního automatu. Software Autopilot je součástí standardního modelu S, ale plnou verzi si užijete pouze v případě, že zaplatíte baliček Tech, který stojí necelých sto tisíc korun.2015 Tesla Model S

Motorový balíček pro Model S 2015 zůstává stejný a nabídne 376 koní. Sprint z nuly na sto vzládne za 5,7 sekundy a maximální rychlost je limitována na 201 km/h. Dojezd zůstává rovněž neměnný a Model S zvládne ujet na jedno nabití až 430 kilometrů.

O Makawiel