Domů / Značky / Porsche / 2016 Porsche Cayenne Turbo S
2016 Porsche Cayenne Turbo S

2016 Porsche Cayenne Turbo S

Cayenne je jedním z vozidel, které v sobě snoubí rychlost, praktičnost a luxus v jednom. Toto praktické městské SUV nás okouzluje již od roku 2002. I přes rychle rostoucí konkurenční vozy v segmentu, Porsche Cayenne zůstává o krok napřed. Nyní nastupuje nová verze Cayenne Turbo S 2016, která nám čase ukáže, jestli si Porsche zaslouží první místo na trhu s SUV vozy.

Exteriér

Tento model je pro milovníky vozů opravdové porno. Vyhneme se všem klasickým narážkám na vzhled a přejdeme rovnou k novinkám, které na nás čekají.2016 Porsche Cayenne Turbo S Cayenne Turbo S je dodáván s několika novými funkcemi, které přidávají vozu ještě sportovnější vkus do designu vozu. Největší pozornost si vezmou 21-palcová kola. Hned za nimi budou LED světlomety a funkce dynamického přizpůsobení paprsku neboli detekce protijedoucího vozidla a intenzity světla.

Dále si můžeme všimnout v přední části výrazného prostoru pro přívod vzduchu a trochu upravené masky. Design je jiný i u zpětných zrcátek. To samé se nachází i v zadní části vozu, kde najdeme drobné změny v tvaru křivek a to především v podběhu a střešním spoileru.

Interiér

Uvnitř vozu nás nečeká žádné překvapení. Téměř vše je tak jak má být. Šestimístné SUV nás obklopí bohatou výbavou, honosnou kůží, dřevem a dalšími detaily, které lze čekat u všech vozů ze stejného segmentu či cenové kategorie.

2016 Porsche Cayenne Turbo SJediným plusem je možnost výběru a konfigurace interiéru podle svých představ. Dostanete pohodlnější a více nastavitelná sedadla či budete moci využít informační systémy, které se přizpůsobí vašemu stylu jízdy.

Hnací ústrojí

Pod kapotou se nám oproti předchozí verzi prohání dvacet poníků navíc a 37 liber stop točivého momentu. Nové Turbo S sport tak přinese 570 koňských sil a 590 liber-stop točivého momentu. Pohon na všechny čtyři kola pak zajistí maximální pohyblivost na jakémkoliv povrchu.Zrychlení z nuly na sto zvládne nové Porsche za 3,8 sekundy. Hranice maximální rychlosti je stanovena na 285 km/h.

 

O Makawiel