Domů / Nezařazené / 2014 Mazda Hazumi Concept
2014 Mazda Hazumi Concept

2014 Mazda Hazumi Concept

Japonská automobilka je předním výrobcem hatchbacků a nyní je opět čas, kdy se svým novým tvorem oslní davy motoristických fanouškům po celém světě. Přichází totiž s novým konceptem Mazda Hazumi Concept. Název konceptu je převzat z japonštiny a znamená „jaro“ nebo „spojení“. Jak moc tento význam má společného s novým modelem Mazdy Hazumi nevíme, ale to co víme, že se vzhled tohoto vozu povedl a těšíme se, až jej uvidíme na silnicích. Některé staré věci však na Mazdě zůstali a jsou to úhlové světlomety, LED diody, tvarovaná mřížka či křídlo a další drobnosti.2014 Mazda Hazumi Concept

Další technickou stránkou vozu Mazda Hamazi, je to, že se použije kratší verze než pro platformu CX-5, což lze očekávat větší rám, než na který jsme zvyklí.

Celkový vzhled exteriéru působí hodně sexy. Designová studie se u tohoto vozu velmi podařila a není vcelku nic, co by se dalo vytknout. Naopak lze vyzdvihnout pár věcí, které z Mazdy Hazumi dělají sexy vozítko. V přední části vozu jsou světla společně s mřížkou tlačení k zemi, což Hazumi dělá nižší vzhled a vytváří to celkový dojem dravé šelmy, která je připravena k lovu. Samotná světla jsou pak pastvou pro oko a jejich design je velmi vydařený.

2014 Mazda Hazumi ConceptCo se týče interiéru a pojetí kabiny, snaží se Mazda o co největší zapojení technologií a futuristického vzhledu. Toto pojetí do moderního vozu, vytváří v konceptu skvělou atmosféru uvnitř vozu. Součástí kokpitu je i multimediální centrum, kde si nastavíte vše potřebné pro řízení vozu, ale i hudbu, klimatizaci nebo nastavení funkce Heads Up, která promítá všechny důležité informace na čelní sklo.

Pod kapotou Mazdy najdeme nový SKYACTIV-D 1,5 což je plně nový dieselový motor o obsahu 1,5. Litrů. Výkon tohoto drobečka krotí 148 koní s 280 liber-stop točivého momentu.

Mazda svým konceptem Hazumi skvěle naváže na předchozí roky, kdy se jí dávalo opravněné pozornosti za svojí výbornou práci na vozech. Můžeme se tedy těšit na toto skvělé designové auto nabité technologiemi.

O Makawiel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *